Rize sahip olduğu dağ, yayla ve kültür değerleriyle turizm sektöründe güçlü destinasyonlara sahiptir. Ulusal ve uluslararası festival ve etkinliklere yerli ve yabancı birçok turist katılım sağlamaktadır. Etkinliklerden bazıları: Rize Çay, Turizm ve Yaz Sporları Festivali (Ağustos), Uluslararası Ovit Yayla Festivali (Ağustos), Formulaz (Ağustos), Rize Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali (Temmuz), Dağ Horozu Şenliği (Haziran), Gastro Rize Festivali (Temmuz), İkizdere Kar Yürüyüşü Festivali (Şubat), Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali (Kasım), Çamlıhemşin Ayder Yaylası Kar Festivali (Ocak), Çayeli Uluslararası Dağcılık, Turizm ve Yayla Şenliği (Ağustos).

Turizm sektöründe artan potansiyeli karşılamak için altyapı yatırımları cazip fırsatlar oluşturmaktadır. Hızla büyüyen turizm sektörüne kazandırılacak yeni destinasyonlar ve altyapı tesislerinin proje maliyetlerinin geri dönüşü çok hızlı olmaktadır.

Kaçkarlar dağcılık faaliyetleri açısından yılın 12 ayı profesyonel ve amatör dağcılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir bölgedir.


 


Galeri